Δημοσκόπηση: Οι μισοί πολίτες γυρνούν την πλάτη στον Ερντογάν

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metropoll, που διεξήχθη το Νοέμβριο αλλά πριν τη Μαύρη Τρίτη, οι περισσότεροι από τους μισούς πολίτες, ήτοι το 54,5% των ψηφοφόρων στην Τουρκία δεν εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ασκεί την προεδρία του.

Οι ψηφοφόροι που συμμετείχαν στην έρευνα ρωτήθηκαν: «Εγκρίνετε τον τρόπο που ο Ταγίπ Ερντογάν ασκεί την προεδρία;». Ενώ το 39,3% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι εγκρίνει, το 54,5% είπε ότι δεν εγκρίνει. Το 6,2% είπε ότι δεν είχε ιδέα/απάντηση.


Νέο σήμα για μείωση επιτοκίων από Ερντογάν

«Γινάτι με το επιτόκιο» ονομάζουν την επιμονή πλέον του Τούρκου προέδρου με τα χαμηλά επιτόκια. Πληροφορίες του τουρκικού τύπου αναφέρουν ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με το επιτελείο του στα κεντρικά γραφεία του κόμματος και επανέλαβε ότι πρέπει να συνεχιστεί η πολιτική των χαμηλών επιτοκίων.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και ο οδικός χάρτης για την αποτροπή της υψηλής ισοτιμίας και τονίστηκε ότι η κατάσταση αυτή θα λυθεί εντός 3-4 μηνών και θα αρχίσουν να φαίνονται οι θετικές αντανακλάσεις του νέου μοντέλου οικονομίας.

Στη συνάντηση τονίστηκε ότι η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί με υπομονή και ψυχραιμία και τονίστηκε ότι όπως όλες οι παγίδες που έχουν στηθεί μέχρι σήμερα, έτσι και αυτή θα αποφευχθεί και δεν θα επιτραπεί σε όσους προσπαθούν να σύρουν την Τουρκία στο σκοτάδι να το επιτύχουν. Ο αντιπολιτευόμενος τύπος υποστηρίζει πάντως σήμερα ότι ο Τούρκος πρόεδρος ασκεί πιέσεις και στις ιδιωτικές τράπεζες να μειώσουν τα επιτόκια και να συμβαδίσουν με την Κεντρική Τράπεζα το συντομότερο δυνατό.

Σχετικά